На сайті:

На сайті 108 гостей та відсутні користувачі

Реалізація програми Європейського Союзу eTwinning Plus у загальноосвітніх закладах області

27.04.16

IMG 20160421 1 11121 квітня 2016 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено семінар методистів районних (міських) методичних кабінетів, відповідальних за викладання іноземних мов та керівників навчальних закладів області з теми «Реалізація програми Європейського Союзу eTwinning Plus у загальноосвітніх навчальних закладах області». У рамках заходу керівник програми в Україні, Сергій Теплов, ознайомив присутніх з концепцією європейських ключових компетенцій, програмою eTwinningPlus, презентував особливості та переваги програми для українських шкіл.

Координатор даної програми в Україні, Валентина Веліченко, закцентувала увагу на ключових ідеях в eTwinningPlus, зокрема на eTwinningLive (особистому робочому кабінеті зареєстрованого в програмі вчителя, де можна шукати партнерів, обговорювати ідеї, засновувати та реалізувати спільні проекти, ділитися досвідом) та TwinSpase (закритій мережі, створеній спеціально для реалізації eTwinning-проектів).

Досвід участі загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківської області у даній програмі представила Іванна Богоніс, спеціаліст з міжнародних зв’язків інституту, вона також зазначила практичну значущість реалізації цієї програми для шкіл-учасниць, а саме:

-пряме спілкування та обмін досвідом з колегами з європейських країн

-професійний розвиток вчителів: участь у тренінгах, семінарах, конференціях в Україні та інших країнах Європи

-підвищення рівня мотивації дітей, максимальне розкриття їх потенціалу, розвиток у школярів критичного мислення

-активне вивчення та застосування інформаційно-комунікаційних технологій як вчителями, так і учнями.

Досвідом реалізації своїх успішних проектів в eTwinningPlus поділилась Мар’яна Лисишин, учитель-учасник вищезазначеної програми, заступник директора з навчально-виховної роботи Коломийського НВК № 9 «Школа-природничо-математичний ліцей». Вона розповіла, як програма допомагає будувати освітнє партнерство, пропонує отримувати національні та європейські нагороди за успішну реалізацію проектів.

Учасники семінару отримали інформаційні методичні матеріали, відзначили актуальність даного заходу, активно обговорювали та цікавилися можливістю залучення до eTwinning Plus, адже це хоча і маленькі, проте впевнені кроки до Європейської Спільноти та міжнародного освітнього простору.

IMG 20160421 122630 1

IMG 20160421 111402

IMG 20160421 130417

 65Ijn TEus

Додати коментар

Захисний код
Оновити