На сайті:

На сайті 129 гостей та відсутні користувачі

logo-pad

   
   

Служба педагогічного обміну (СПО) є єдиною державною установою Німеччини, що працює за дорученням федеральних земель в області міжнародних обмінів і міжнародного співробітництва у галузі шкільної освіти.

 
Служба Педагогічного Обміну - є єдиною державною,організацією, яка  призначена для міжнародного обміну в системі шкільної освіти . З 1952 вона за дорученням міністерства культури федеральних земель Німеччини підтримує європейські і міжнародні заходи в галузі шкільної освіти. З 1995 року Служба Педагогічного Обміну є Національним агентством, що реалізує європейські освітні програми у шкільному секторі.

 

Завданням СПО є сприяння міжнародному обміну серед шкіл. Її діяльнісь скерована на розвиток порозуміння між народами (ведення міжнародного діалогу та проведення міжнародних зустрічей), зацікавлення у вивченні іноземних мов та німецької мови як іноземної за кордоном. Для німецьких учасників СПО надає можливість за допомогою ознайомлення й порівняння з досвідом інших країн покращити процес навчання та проведення занять з усіх предметів, особливо з вивчення іноземних мов. Послуги, які надає СПО - це інформація, консультування, посередництво, супровід та розподіл фінансів для розвитку.

У програмах можуть брати участь всі бажаючі за умови, що вони працюють в області шкільної освіти. Рішення щодо участі в заходах СПО з обміну всіх зацікавлених з німецької сторони приймають земельні сенатські управління / земельні управління у справах освіти, або їм підпорядковані установи, які оголошують конкурс на програми. Рішення щодо участі іноземних учасників приймають відповідні національні установи (консульства та посольства). СПО як правило безпосередньо не приймає подання на участь у програмах. У програмах працює близько 90 націй.

Діяльність СПО в рамках ініціативи «Школа – партнер майбутнього»

Трьохтижневе стажування закордонних вчителів німецької мови в школах Німеччини. Учасники слідкують за уроками і приймають участь в їх підготовці і проведенні, що дозволяє їм ознайомитися з системою шкільної освіти Німеччини. Вони підвищують свою мовну і методико-дидактичну кваліфікацію, освіжають свої країнознавчі знання про Німеччину і як експерти-країнознавці, і як носії мов своїх країн роблять уроки в приймаючій школі більш різноманітними.

Двотижневі курси підвищення кваліфікації в освітніх центрах Німеччини: на курсах пропонується підвищення мовної, країнознавчої та методико-дидактичної кваліфікації в поєднанні з відвідуванням шкіл. Свої заявки можуть направляти зацікавлені вчителі з усього світу, за винятком Північної Америки та Західної Європи.

Партнерські зв'язки між школами в ключових регіонах ініціативи Паш та школами в Німеччині: в якості заходів сприяння надаються, наприклад, гранти на здійснення підготовчих візитів, на транспортні витрати для груп іноземних і - залежно від країни-партнера - німецьких учнів, а також гранти на витрати, що виникають у зв'язку з проведенням спільного проекту.

www.partnerschulnetz. de: partnerschulnetz.de - це віртуальна мережа пошуку партнерів, що дозволяє німецьким і зарубіжним школам в усьому світі відшукати можливості налагодження міжнародних партнерських зв'язків.

Програма міжнародних призерів: преміальна програма для заохочення навчання іноземних учнів німецької мови. Брати участь у програмі можуть учні у віці від 16 до 18 років, що показали відмінні результати з німецької мови на міжнародних олімпіадах. Програма включає чотиритижневе перебування у Німеччині з розміщенням в сім'ях, відвідуванням школи і спеціальними уроками з німецької мови, а також екскурсіями на країнознавчі теми.

Контакти з СПО:

E-Mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Internet: www.kmk-pad.org

Tel.: + 49 (0) 228 / 501-0

Fax: + 49 (0) 228 / 501-259